קמפוס בטוח-שינויים בנוהל למניעת הטרדה מינית, מאי 2020

במהלך תשע"ט-תש"ף קיים "פורום סביבה בטוחה" מספר דיונים אודות הנוהל למניעת הטרדה מינית באוניברסיטת תל אביב. בעקבות דיונים אלו הוגשה הצעה לשינוי הנוהל.

ההצעה לשינוי הנוהל למניעת הטרדה מינית באוניברסיטת תל אביב אושרה לאחרונה על ידי אגודת הסטודנטים, ארגון הסגל הבכיר וועד העובדים המנהליים, סנאט האוניברסיטה וועדת הנהלים המנהליים והוועד המנהל.

להלן עיקרי השינויים:

1. פירוט המעשים/ההתנהגויות המהווים הטרדה מינית לפי חוק בגוף הנוהל (חלף הפניה להוראת החוק).
  2. הוספת האפשרות למנות "מלווה" מטעם האוניברסיטה לצורך ליווי הנפגע/ת במקרים המתאימים (ליווי אקדמי/אדמיניסטרטיבי).
  3. הוספת חובת דיווח על הטרדה מינית.
  4. הוספת האפשרות להפנות את הנפגע/ת הנילון/ה לקבל סיוע נפשי ראשוני בידי הנציבה (לסטודנטים, לחברי סגל אקדמי ומנהלי) – כיום הסיוע מוענק לסטודנטים בלבד במסגרת שירותי הדקנאט.
  5. הטלת חובה מפורשת על הנציבה לעדכן את הנפגע/ת אודות זכויותיו/ה בהליך הברור ועל שלבי הטיפול בהליך.
  6. פירוט זכויות הנפגע/ת בהליך המשמעתי.
  7. הנפגע/ת רשאי/ת לבקש מבית הדין כי נציג ארגון העובדים/אגודת הסטודנטים עמו/ה נמנה/ית ישמש כמשקיף בדיונים (זכות זו קיימת כיום בנוהל המשמעת של הסגל האקדמי בלבד).
  8. הסמכת בתי הדין להורות על הרחקת הנתבע/ת שהורשע/ה בהטרדה מינית או התנכלות מהקמפוס, מהמעונות או משטחי האוניברסיטה כולם או חלקם, מפעילות הקשורה לאוניברסיטה, מאירועים הקשורים לאוניברסיטה, לתקופה שתקבע ומנימוקים שירשמו.

לעיון בנוהל המעודכן: