"באמצע הדוקטורט" – דוקטורנטיות בתחילת שלב ב' השתתפו בסדנה ייחודית לתכנון קריירה

"הסדנה גרמה לי להבין שהגיעה העת להתחיל לתכנן את המשך הקריירה שלי, ושעומדות לפני אפשרויות והזדמנויות מרתקות ומאתגרות"

05 מאי 2015
"באמצע הדוקטורט" - סדנה ייחודית לתכנון קריירה

ב-26 באפריל, התקיימה סדנה ייחודית לדוקטורנטיות הנמצאות בתחילת שלב ב': "תכנון קריירה – להיות באמצע הדוקטורט".  בסדנה השתתפו 23 דוקטורנטיות מהפקולטות למדעי החיים, מדעים מדויקים, הנדסה, רפואה, ובית הספר למדעי המוח.

הסדנה נבנתה והותאמה באופן ספציפי לחוקרות צעירות הנמצאות ב"אמצע הדרך" של לימודי התואר השלישי, שלב המהווה עיתוי אופטימלי למחשבות אודות המשך הדרך המקצועית לאחר סיום הדוקטורט.

הסדנה עסקה בחשיבות של תכנון קריירה, בבחינת הכישורים, הנטיות, היכולות והעוצמות הייחודיים של כל אחת מהמשתתפות, זיהוי סדר העדיפויות האישי, וכן הוצגו מסלולי קריירה אפשריים לאחר סיום הדוקטורט על בסיס מאפיינים ייחודיים של נשים-מדעניות.

במהלך הסדנה התקיים פאנל חוקרות בכירות, בו השתתפו ארבע נשים מעוררות השראה בעלות תואר שלישי בתחומי ה STEM, שסיפרו על מסלול התפתחות הקריירה שלהן. בפאנל לקחו חלק ד"ר נועה שנקר, מרצה בכירה בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל-אביב; ד"ר ענת בונשטיין, ראש תחום תחליפי נפט, התכנית הלאומית לתחליפי דלקים, משרד ראש הממשלה; ד"ר מירב בסן, מנהלת פרויקטים בחברת טבע; ד"ר דנה אשכנזי, מנהלת מעבדת ההוראה בחומרים, הפקולטה להנדסה, אוניברסיטת תל-אביב.

הסדנה התקיימה ביוזמת פרופ' רחל ארהרד, יועצת נשיא האוניברסיטה להוגנות מגדרית, והונחתה על ידי גב' תמי גינזבורג בעלת ניסיון רב בהנחיית קבוצות מארגון נטע - המרכז לפיתוח קריירה.