"דימונה טוויסט" - הסרט התיעודי הטוב ביותר

הסרט, בבימויה של פרופ' מיכל אביעד מהפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב, זכה בקטגוריה בפסטיבל הקולנוע ה-33

18 אוגוסט 2016

הסרט "דימונה טוויסט" בבימויה של פרופ' מיכל אביעד מהפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל אביב ובהפקתם של איילת קייט ואמיר הראל זכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע ה-33 שהתקיים בחודש יולי בירושלים.

הסרט נותן במה לקולותיהן הייחודיים של נשים, מנקודת מבטן, תוך שילוב של קטעי ארכיון. חלק מהנושאים בהם עוסק הסרט הם נשיות, פריפריה ותרבות מזרחית אך לא רק.

בסרט מועברים לצופה שבעה סיפורי חיים של נשים שעלו לישראל בשנות ה-50 וה-60 והתיישבו בדימונה. סיפוריהן של הנשים מתארים את קשיי ההגירה, ייסורי הקליטה, האתגר הכלכלי והמתח בין מזרחים לאשכנזים.

כפי שכתב אבנר שביט בוואלה (17.7) "זהו הסרט הנכון במקום הנכון... ובוודאי עוד ידובר בו רבות". "בסרט יש ערך אמנותי חזק, הודות לשימוש היפיפה והפואטי בקטעי הארכיון, והשילוב ההרמוני בינם לראיונות שנערכו בימינו".