אירוע יום האישה 2018

אירוע יום האישה באוניברסיטה, בסימן "נבחרת החוקרות", התקיים ב-8 למרץ 2018.

11 יולי 2017

ב- 8 למרץ, ציינה אוניברסיטת תל אביב את יום האישה הבינלאומי בסימן "נבחרת החוקרות".

לקראת יום האישה, נתלו ברחבי האוניברסיטה פוסטרים המציגים תשע חוקרות מובילות ועשר דוקטורנטיות אשר נבחרו לייצג את הפקולטות.

את הטקס הנחתה בכישרון רב גב' אסתי רידר אינדורסקי, ראשת ארגון "נבחרות" – ארגון של נשים חרדיות למען יצוג ושויון לנשים חרדיות, בנוסף אסתי היא סטודנטית לתואר שלישי באוניברסיטת תל אביב בתחום מגדר ותרבות. אסתי היא עיתונאית ,פובלציסטית ואקטיביסטית חברתית שעוסקת בקידומן של נשים חרדיות ובזכותן ליצוג פוליטי שיוויוני. בתפקידיה אלה משמשת אסתי כשגרירה של החברה החרדית שאליה היא שייכת במטרה לקדם נשים וליצר חברה שוויונית, וצודקת יותר.

נשאו דברים בטקס פרופ' יוסף קלפטר נשיא האוניברסיטה, פרופ' ירון עוז רקטור האוניברסיטה ופרופ' אילנה אלי יועצת הנשיא להוגנות מגדרית.

בטקס ניתן אות הוקרה לקידום נשים לשלוש נשים שפעלו ופועלות ללא ליאות לקידום הנשים באוניברסיטה. ד"ר יעל רוכמן מהפקולטה למדעים מדויקים אשר פועלת כבר מספר שנים לקידום סטודנטיות בביה"ס לכימיה, ד"ר דנה אשכנזי מהפקולטה להנדסה אשר יוזמת, מתכננת ומעבירה סיורים ייעודיים לתלמידות בתחומי המדע וטכנולוגיה במטרה לפתוח צוהר אל תחומי הטכנולוגיה בפני ילדות צעירות, לגב' גל קרוננברג, דוקטורנטית מהפקולטה למדיעים מדויקים אשר מרכזת את פעילויות התא הנשי במתמטיקה בביה"ס למתמטיקה, היתה מהמארגנות הבולטות של הכנסים הארציים לנשים במתמטיקה וניהלה את פורום הנשים, פעילויות למניעת נשירה בין התארים, עידוד סטודנטיות צעירות באקדמיה ויזמה תכניות להסרת חסמים אצל נשים בדרכן לקריירה אקדמית.

במהלך הטקס ניתנו הרצאות קצרות של חלק מהדוקטורנטיות : גב' לאה חורי זאבי תלמידת דוקטורט במעבדתו של פרופ' עודד רכבי בפקולטה למדעי החיים ותלמידה בבי"ס סגול לחקר מדעי המוח. בוגרת התכנית הבינתחומית ע"ש עדי לאוטמן. גב' טל אידן סטודנטית לד"ר במעבדה של פרופ מיכה אילן, בביה"ס לזואולוגיה. טל היא ביולוגית ימית החוקרת ספוגים בעומק החוף הישראלי של הים התיכון. גב' אפרת הילדסהיים דוקטורנטית שלב ב' בבית-הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי, היא אדריכלית נוף בוגרת הטכניון. אפרת עוסקת במחקר אינטרדיסציפלינרי אודות נוף הקושר אדריכלות נוף, פרשנות וביקורת נוף גבול וכביש.

לקראת סיום הטקס התקיים פאנל של תלמידות תיכון שלומדות בתכנית "אלפא", נטע שטיין ומצארוה מאי אשר תיארו את המחקרים שעשו, ושוחחו על עתידן ועל נשים מעוררות השראה בהן נתקלו.

תכנית "אלפא"היא חלק מאוניברסיטת תל אביב לנוער- תכנית ייחודית וחדשנית לתלמידים מחוננים בחינוך העל-יסודי, המאפשרת למשתתפים בה להשתלב בעולם המחקר המדעי המתקדם.אלפא הינה מיזם משותף של עמותת "קרב" ליוזמות בחינוך במימון קרן מיימונידיס ושל משרד החינוך, האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים. התכנית גובשה במטרה לענות על הצרכים הייחודיים של תלמידים מחוננים באמצעות העשרת עולם הידע המדעי, חשיפה למחקר מדעי ברמה גבוהה והקניית הכישורים הנדרשים לגיבוש מחקר מדעי עצמאי ועבודת מחקר ברמה אקדמית.

את הטקס חתמה פרופ' אילנה אלי יועצת הנשיא אשר הציגה את התכנית לשינוי האקלים הכיתתי "אקלים צונן".

הטקס משקף את מדיניות האוניברסיטה הפועלת למען קידום השיויון באקדמיה ולהוגנות מגדרית.