מפגש אחרון במסגרת ההשתלמות לממונות חדשות על מניעת הטרדה מינית במוסדות להשכלה גבוהה

אוניברסיטת תל-אביב עורכת הכשרה לנציבות מכל רחבי הארץ

21 ינואר 2015
מפגש  BSAFE

ב 13.1.2015 נערך המפגש המסכם במסגרת ההשתלמות לממונות חדשות על מניעת הטרדה מינית במוסדות להשכלה גבוהה. ההשתלמות נערכה על ידי פורום bsafe "קמפוסים ללא הטרדות מיניות" בהתאם לתיקון לחוק למניעת הטרדה מינית מחודש יולי האחרון ולפיו על ממונות חדשות לעבור הכשרה בת 18 שעות בכניסה לתפקידן.

המפגש היווה המשך ישיר לשני המפגשים הקודמים, בהם הונחה התשתית לתופעת ההטרדות המיניות ולעבודת הממונה, ועסק בעיקר בסוגיות ודילמות בעבודת הממונה. להלן פירוט התכנים שנידונו במפגש:

1. חוקי הברזל – פרטיות, חיסיון, יחסי מרות ועוד. בהנחיית פרופ' מיכאל בירנהק.

2. הסדרי ביניים במהלך הבירור. בהנחיית השופטת בדימוס דינה אפרתי.

3. אחריות האחראית – תמיכה פנימית וחיצונית. בהנחיית פרופ' רחל ארהרד ובהשתתפות היועצת המשפטית של האוניברסיטה העברית, עורכת הדין פפי יקירביץ'.

מפגש זה היה האחרון במסגרת ההשתלמות לממונות חדשות על מניעת הטרדה מינית במערכת ההשכלה הגבוהה.

במהלך סמסטר ב' מתוכננים מפגשי המשך וניתן יהיה להתעדכן באתר "קמפוס בטוח" ו"נשים בקמפוס" אודות מפגשים אלה.