השתלמות לממונות למניעת הטרדה מינית במוסדות להשכלה גבוהה בישראל

הפורום bsafe "קמפוסים ללא הטרדה מינית" - הכשרה לממונות חדשות

19 נובמבר 2014
מפגש  BSAFE

ביולי 2014 התקבל תיקון חדש לחוק למניעת הטרדה מינית. בחוק עתה נקבע כי ממונות חדשות מחויבות להשתלם בהיקף של 18 שעות עם כניסתן לתפקיד.

bsafe "קמפוסים ללא הטרדה מינית" ורקטור אוניברסיטת תל-אביב, פרופ' אהרון שי, הרימו את הכפפה ויזמו לערוך השתלמות זו. את ההשתלמות מובילות פרופ' רחל ארהרד , הנציבה לקבילות בענייני הטרדה מינית, וד"ר דפנה הקר מהפקולטה למשפטים והחוג למגדר. ייחודה של ההשתלמות בהיותה ממוקדת בתרבות הארגונית-חברתית השוררת במוסדות להשכלה גבוהה. הפורום bsafe "קמפוסים ללא הטרדה מינית" הוקם באוניברסיטת תל אביב מתוך מחויבות למניעת הטרדות מיניות בחברה בכלל ובמוסדות בפרט.

במפגש הראשון, אשר נערך ב 11.11.2014, השתתפו ממונות למניעת הטרדה מינית ממוסדות שונים מרחבי הארץ.

במפגש זה נידונו שלושה נושאים עיקריים:

1. היבטים היסטוריים וחברתיים של תופעת ההטרדה המינית. בהנחיית ד"ר נויה רימלט מאוניברסיטת חיפה.
  2. דיני עבודה והחוק למניעת הטרדה מינית. בהנחיית ד"ר לילך לוריא מהחוג ללימודי עבודה באוניברסיטת תל-אביב.
  3. היבטים פסיכולוגיים של נפגעות תקיפה מינית. בהנחיית גב' שהם כרמי מאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית.

המפגש הבא יערך ב - 2.12.2014 ויעסוק בהיבטים מעשיים של עבודת הממונה על מניעת הטרדה מינית במוסדות להשכלה גבוהה.