"אותנו זה מטריד" – הטרדה מינית בקרב בני נוער

פורום Bsafe קמפוסים ללא הטרדות מיניות בשיתוף עם משרד החינוך ערך יום עיון בנושא הטרדות מיניות בקרב בני נוער

"אותנו זה מטריד" – הטרדה מינית בקרב בני נוער

הטרדה מינית אינה נחלתו הבלעדית של עולם המבוגרים. הטרדה מינית קיימת גם בקרב הנוער. על פי שאלונים שהועברו לכ- 25000 תלמידי כיתות ד'- י"א בישראל בשנים תשס"ט + תשע"א, התקבלו הנתונים הבאים: 7% מתלמידי כיתות י- י"א מדווחים כי בחודש האחרון תלמיד  או תלמידה ניסו לנשקם בניגוד לרצונם; 5% מכלל התלמידים טוענים כי במהלך החודש האחרון ניסו לגעת בהם בצורה מינית; 9% טוענים שבמהלך החודש האחרון נאמרו כלפיהם אמירות מיניות פוגעות.

במהלך יום העיון, שנערך בחודש מאי 2013, נבחנה תופעת ההטרדות המיניות בקרב הילדים והנוער בישראל ונשמעו קולותיהם של תלמידים, מנהלים, נציגי משרד החינוך וחוקרים. יום העיון נוצר מתוך אמונה כי המטרה המשותפת - מניעת הטרדות מיניות בחברה הישראלית בכללותה- תושג ככל שיורחב שיתוף הפעולה בין האקדמיה לשדה וככל  שנקדים ונעמיק בחינוך עוד בגילאים צעירים. את דברי הפתיחה נשאו פרופ' אהרון שי, רקטור אוניברסיטת תל-אביב וגב' מיכל כהן, סמנכלי"ת בכירה ומנהלת המנהל הפדגוגי במשרד החינוך. להלן הנושאים שנידונו בכנס:

הטרדה מינית בקרב הנוער – תמונת מצב

פרופ' רחל ארהרד, הנציבה למניעת הטרדה מינית באוניברסיטת תל-אביב

הטרדה מינית בקרב הנוער בעין המשפט

השופטת (בדימוס) סביונה רוטלוי

מדברים בעד עצמנו

בני נוער מכל רחבי הארץ בפורום משותף

פורום מנהלים

בהנחיית גב' הילה סגל מהשירות הפסיכולוגי היעוצי במשרד החינוך ובהשתתפות גב' טליה ברקוביץ, מנהלת בי"ס אורט ע"ש הנרי רונסון באשקלון וד"ר יהודה יעקובסון, מנהל תיכון מקיף למדעים ואמנויות ע"ש יגאל אלון ברמת השרון

בין הכחשה לחרדה: אתגרים ודילמות

גב' הילה סגל, ראש היחידה למיניות ומניעת פגיעה מינית בילדים ובני נוער בשפ"י

"האספן בשדה האייפון"

ד"ר עומר לנס, בית הספר ללימודי התיאוריה הפסיכואנליטית

פורום Bsafe קמפוסים ללא הטרדה מינית חותר להרחבת שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת תל-אביב וגורמים מהשטח מתוך תפיסה מערכתית רחבה לפיה תופעת ההטרדות המיניות היא בעיה חברתית הדורשת שילוב כוחות של גורמים שונים בחברה הישראלית על מנת לצמצמה.